Manuka med MGO™ | Manuka Health - záruka najvyššej kvality

MGO_HoneyJar2

Čo robí Manuka med MGO™ tak výnimočným

Novozélandský Manuka med je považovaný za jednu z najviac cenených prírodných potravín sveta.

Vedecké výskumy potvrdili, že metylglyoxal (MGO) je jednou z kľúčových zložiek vytvárajúcich sa v Novozélandskom Manuka mede. Metylglyoxal sa vo vysokých množstvách tvorí len v niektorých Manuka medoch a je zodpovedný za špeciálne vlastnosti, ktoré manuka medu zabezpečujú prívlastok kráľ medov.

V porovnaní s ostatnými svetovo testovanými medmi sa obsah methylglyoxalu v bežných medoch pohybuje v koncentrácii od 0 do 5mg/kg.

 Potenciál vytvorenia metylglyoxalu 
 Manuka medy 30 - 1300+ mg/kg
 Iné medy 0 - 20 mg/kg

 


Nie všetky Manuka medy sú si rovné

Metylglyoxal sa v Manuka mede vytvára v závislosti od lokality a počasia.

Práve preto v Manuka Health testujú a certifikujú každý jeden Manuka med na obsah MGO. Týmto zákazníkom zabezpečujú 100%-tnú istotu, že dostanete to za čo si zaplatíte. Čím vyšší obsah MGO, tým je Manuka med vzácnejší aj vzhľadom na výsledky laboratórnych testov.

 

 MGO Manuka med 

 Garantovaný obsah metylglyoxalu 

 MGO™ 100+  100 mg/kg   minimálny
 MGO™ 250+  250 mg/kg   stredný
 MGO™ 400+  400 mg/kg    vysoký 
 MGO™ 550+  550 mg/kg   extra vysoký 

 


MGO™ Manuka med - Vedecký systém kvality

Thomas-Henle1Spoločnosť Manuka Health New Zealand je jedným z najväčších vývozcov týchto vysoko kvalitných medov. Je vedeckým lídrom a priekopníkom v oblasti výskumu metódy MGO™ . Ako prvá zaviedla obchodné označenie kvality medov Manuka , ktoré je založené na metóde  merania methylglyoxalu - MGO™ (od roku 2008). Spoločnosť mala vplyv na vedecké a administratívne práce súvisiace  s kvalitou medu Manuka nielen na Novom Zélande ,ale aj vo svete.

Presný a spoľahlivý spôsob rozlišovania výnimočnosti Manuka medov na základe obsahu metylglyoxalu MGO™ je založený na prelomovom vedeckom výskume nemeckého vedca Dr. Thomasa Henleho, ktorý so svojimi študentami objavil nevídane vysoký obsah tejto prírodnej zložky.


Výhody systému označenia MGO™ Manuka medu 

Vedecký   

Presný a spoľahlivý systém certifikácie Manuka medov na hladinu metylglyoxalu, kotrý sa dá overiť v akomkoľvek laboratóriu. 106-MGO400

Overený

Každá šarža MGO™ Manuka medu je testovaná a certifikovaná, čo zaručuje minimálnu hladinu metylglyoxalu, ktorá je jasne uvedené na balení.

Zrozumiteľný

Manuka med MGO™ 400+ znamená garanciu minimálneho obsahu 400mg metylglyoxalu na kilogram Manuka medu.

     


Preukázaná kvalita, ktorej môžete dôverovať

laboratorium-manuka-healthManuka Health New Zealand testuje každú šaržu Manuka medu na zabezpečenie najvyššej možnej kvality a čistoty medu, ktorá je zabezpečená najmodernejšou technológiou na spracovanie medu v priestoroch továrne v Te Awamutu na Novom Zélande.
Komplexný systém zabezpečuje možnosť sledovať Manuka med od včelára až po regál v akomkoľvek kúte sveta. Zároveň všetky zložky, ktoré sú použité v celej rade produktov Manuka Health New Zealand, musia spĺňať prísne normy kvality a bezpečnosti, aby sa zabezpečilo udržiavanie vlastností bioaktívnych zlúčenín.

Spoločnosť Manuka Health je zároveň členom asociácie UMFHA združujúcej certifikovaných producentov Manuka medu pod licenčným číslom 1074.

 Testovacie parametre MGO Manuka medu

Methylglyoxal

Kľúčová zložka manuka medu Prirodzene sa vytvárajúca zlúčenina, ktorá sa vo vysokých množstvách nachádza len v niektorých novzélandských Manuka medoch.

DHA (Dihydroxyacetone)

Kľúčová zložka manuka med Prirodzene sa vyskytujúca zlúčenina, ktorá sa v tak vysokých množstvách nachádza len v nektári Manuka kvetov a mede z nich. Je to prekurzor Metylglyoxalu a preto jej obsah v mede je priamo spojený s potenciálom vytovrenia MGO v danom mede.

HMF (Hydroxymethylfurfural)

Parameter kvality

Zlúčenina HMF je produkovaná pri rozklade cukru a je to parameter, ktorým sa dá určiť čerstvosť medu a to či bol zahriaty. Predpisy špecifikujú, že HMF by nemalo byť vyššie ako 40 mg / kg.

Aktivita enzýmu diastázy

Parameter kvality

Diastáza je prirodzene sa vyskytujúci enzým v mede a jeho aktivita je kvalitatívnym parametrom, ktorý sa používa na stanovenie, či bol med počas spracovania a skladovania zahrievaný. Predpisy špecifikujú minimálne množsvto 8 Shadeho jednotiek, aby sa med mohol považovať za prírodný.

Mikro-bakteriálnosť

Parameter kvality určuje čistotu medu

Chemické zvyšky

Parameter kvality určuje čistotu medu

 

Zistilo sa, že obsah metylglyoxalu sa dá v Manuka mede ovplyvniť zahrievaním medu, čo je pre Manuka Health neprípustná praktika. Na potvrdenie, že med nebol zahriaty sa používa test na obsah látky HMF, ktorý zároveň vypovedá o veku medu a test aktivity enzýmu diastázy, ktoré absolvuje každá šarža medu spracovaného v Manuka Health. Ukážkové testy medu nájdete na konci tejto stránky.


Vyrobené a zabalené na Novom Zélande

Garancia najvyššej kvality 

Manuka Health so svojim dlhodobo udržateľným zdrojom medu z úľov v odľahlých a nedotknutých oblastiach Nového Zélandu ponúka jeden z najlepších Manuka medov a každé balenie Manuka medu je vystopovateľné v celom procese od úľa až po regál v obchode.

Zistite viac o konkrétnych MGO™ faktoroch

Najpredávanejšie produkty