Manuka med MGO™ | Manuka Health - záruka najvyššej kvality
Čo robí Manuka med MGO™ tak výnimočným
Novozélandský Manuka med je považovaný za jednu z najviac cenených prírodných potravín sveta.
Vedecké výskumy potvrdili, že metylglyoxal (MGO) je jednou z kľúčových zložiek vytvárajúcich sa v Novozélandskom Manuka mede. Metylglyoxal sa vo vysokých množstvách tvorí len v niektorých Manuka medoch a je zodpovedný za špeciálne vlastnosti, ktoré manuka medu zabezpečujú prívlastok kráľ medov.
V porovnaní s ostatnými svetovo testovanými medmi sa obsah methylglyoxalu v bežných medoch pohybuje v koncentrácii od 0 do 5mg/kg.
Potenciál vytvorenia metylglyoxalu | |
Manuka medy | 30 - 1300+ mg/kg |
Iné medy | 0 - 20 mg/kg |
Nie všetky Manuka medy sú si rovné
Metylglyoxal sa v Manuka mede vytvára v závislosti od lokality a počasia.
Práve preto v Manuka Health testujú a certifikujú každý jeden Manuka med na obsah MGO. Týmto zákazníkom zabezpečujú 100%-tnú istotu, že dostanete to za čo si zaplatíte. Čím vyšší obsah MGO, tým je Manuka med vzácnejší aj vzhľadom na výsledky laboratórnych testov.
MGO Manuka med |
Garantovaný obsah metylglyoxalu |
|
MGO™ 100+ | 100 mg/kg | minimálny |
MGO™ 250+ | 250 mg/kg | stredný |
MGO™ 400+ | 400 mg/kg | vysoký |
MGO™ 550+ | 550 mg/kg | extra vysoký |
MGO™ Manuka med - Vedecký systém kvality
Spoločnosť Manuka Health New Zealand je jedným z najväčších vývozcov týchto vysoko kvalitných medov. Je vedeckým lídrom a priekopníkom v oblasti výskumu metódy MGO™ . Ako prvá zaviedla obchodné označenie kvality medov Manuka , ktoré je založené na metóde merania methylglyoxalu - MGO™ (od roku 2008). Spoločnosť mala vplyv na vedecké a administratívne práce súvisiace s kvalitou medu Manuka nielen na Novom Zélande ,ale aj vo svete.
Presný a spoľahlivý spôsob rozlišovania výnimočnosti Manuka medov na základe obsahu metylglyoxalu MGO™ je založený na prelomovom vedeckom výskume nemeckého vedca Dr. Thomasa Henleho, ktorý so svojimi študentami objavil nevídane vysoký obsah tejto prírodnej zložky.
Výhody systému označenia MGO™ Manuka medu
Vedecký |
Presný a spoľahlivý systém certifikácie Manuka medov na hladinu metylglyoxalu, kotrý sa dá overiť v akomkoľvek laboratóriu. | |
Overený |
Každá šarža MGO™ Manuka medu je testovaná a certifikovaná, čo zaručuje minimálnu hladinu metylglyoxalu, ktorá je jasne uvedené na balení. | |
Zrozumiteľný |
Manuka med MGO™ 400+ znamená garanciu minimálneho obsahu 400mg metylglyoxalu na kilogram Manuka medu. |
Preukázaná kvalita, ktorej môžete dôverovať
Manuka Health New Zealand testuje každú šaržu Manuka medu na zabezpečenie najvyššej možnej kvality a čistoty medu, ktorá je zabezpečená najmodernejšou technológiou na spracovanie medu v priestoroch továrne v Te Awamutu na Novom Zélande.
Komplexný systém zabezpečuje možnosť sledovať Manuka med od včelára až po regál v akomkoľvek kúte sveta. Zároveň všetky zložky, ktoré sú použité v celej rade produktov Manuka Health New Zealand, musia spĺňať prísne normy kvality a bezpečnosti, aby sa zabezpečilo udržiavanie vlastností bioaktívnych zlúčenín.
Spoločnosť Manuka Health je zároveň členom asociácie UMFHA združujúcej certifikovaných producentov Manuka medu pod licenčným číslom 1074.
Testovacie parametre MGO Manuka medu
Methylglyoxal |
Kľúčová zložka manuka medu | Prirodzene sa vytvárajúca zlúčenina, ktorá sa vo vysokých množstvách nachádza len v niektorých novzélandských Manuka medoch. |
DHA (Dihydroxyacetone) |
Kľúčová zložka manuka med | Prirodzene sa vyskytujúca zlúčenina, ktorá sa v tak vysokých množstvách nachádza len v nektári Manuka kvetov a mede z nich. Je to prekurzor Metylglyoxalu a preto jej obsah v mede je priamo spojený s potenciálom vytovrenia MGO v danom mede. |
HMF (Hydroxymethylfurfural) |
Parameter kvality |
Zlúčenina HMF je produkovaná pri rozklade cukru a je to parameter, ktorým sa dá určiť čerstvosť medu a to či bol zahriaty. Predpisy špecifikujú, že HMF by nemalo byť vyššie ako 40 mg / kg. |
Aktivita enzýmu diastázy |
Parameter kvality |
Diastáza je prirodzene sa vyskytujúci enzým v mede a jeho aktivita je kvalitatívnym parametrom, ktorý sa používa na stanovenie, či bol med počas spracovania a skladovania zahrievaný. Predpisy špecifikujú minimálne množsvto 8 Shadeho jednotiek, aby sa med mohol považovať za prírodný. |
Mikro-bakteriálnosť |
Parameter kvality | určuje čistotu medu |
Chemické zvyšky |
Parameter kvality | určuje čistotu medu |
Zistilo sa, že obsah metylglyoxalu sa dá v Manuka mede ovplyvniť zahrievaním medu, čo je pre Manuka Health neprípustná praktika. Na potvrdenie, že med nebol zahriaty sa používa test na obsah látky HMF, ktorý zároveň vypovedá o veku medu a test aktivity enzýmu diastázy, ktoré absolvuje každá šarža medu spracovaného v Manuka Health. Ukážkové testy medu nájdete na konci tejto stránky.
Vyrobené a zabalené na Novom Zélande
Garancia najvyššej kvality
Manuka Health so svojim dlhodobo udržateľným zdrojom medu z úľov v odľahlých a nedotknutých oblastiach Nového Zélandu ponúka jeden z najlepších Manuka medov a každé balenie Manuka medu je vystopovateľné v celom procese od úľa až po regál v obchode.